亞太公衛學術聯盟健康促進核心能力建構協作中心

Asia Pacific Academic Consortium for Public Health Collaborating Centres for Health Promotion, APACPH CCHP

2023 年亞太健康促進與非傳染病防治教育訓練工作坊

2023 Asia Pacific Health Promotion and Non-Communicable Disease Prevention Workshop

2023.06.09v1

Agenda (tentative)

The Asia Pacific Health Promotion and Non-Communicable Disease Prevention Workshop theme will focus on the control and prevention **policy-making** of NCDs, and **case study** development of **physical activity**, **obesity management**, or **diabetes control**. Famous international speakers will deliver health promotion **core capacity-related** speeches and discuss further with participants.

Date: 20 July

Venue: 2F, 201 Lecture Hall, College of Public Health Building, National Taiwan University

Address: 17 Xuzhou Road, Taipei, Taiwan

Thursday, 20 July 2023			
Time	Program		
10:00-10:10 (10 mins)	Registration		
10:10-10:30 (20 mins)	Opening Remarks		
	Speaker1: Dr. Chao-Chun Wu, Director General, Health Promotion Administration, Ministry of Health and Welfare, Taiwan (TBC)		
	Speaker 2: Dr. Agustin Kusumayati, President, APACPH (virtual)		
	Speaker 3: Dr. Hung-Yi Chiou, Director, CCHP & Vice-President for Finance, APACPH		
	Moderator: Dr. Li-Yin Lin, Assistant Professor, Department of Leisure Industry and Health		
	Promotion, National Taipei University of Nursing and Health Sciences		
10:30-10:40 (10 mins)	Group Photo		
10:40-11:15 (35 mins)	Speaker 1: Mr. Choon Hong Tay	Moderator: Dr. Chao-Chun Wu	
	Chief Executive Officer, Health Promotion	Director General, Health Promotion	
	Board, Singapore	Administration, Ministry of Health and	
	Topic 1: Mainstreaming Preventive Health for a	Welfare, Taiwan (TBC)	
	Healthier Singapore	國民健康署吳昭軍署長	
11:15-11:20 (5 mins)	Q&A		

亞太公衛學術聯盟健康促進核心能力建構協作中心

Asia Pacific Academic Consortium for Public Health Collaborating Centres for Health Promotion, APACPH CCHP

2023 年亞太健康促進與非傳染病防治教育訓練工作坊

2023 Asia Pacific Health Promotion and Non-Communicable Disease Prevention Workshop

2023.06.09v1

_		2023.06.09v1
	Speaker 2: Dr. Yik Ying Teo	Moderator: Dr. Hung-Yi Chiou
	Dean, College of Public Health, National	Director, CCHP & Vice-President for
11:20-11:55	University of Singapore, Singapore	Finance, APACPH
(35 mins)	Topic 2: Importance of Academic-Government	· 亞太健康促進核心能力建構協作中心
	Partnerships in Health Promotion and NCD	邱弘毅主任
	Prevention	7. 四秋工工
11:55-12:00	$\mathbf{Q\&A}$	
(5 mins)	ŲαA	
12:00-13:30	Lunch and 2021 CCHP Workshop Experience Sharing (by 2021 trainees)	
(90 mins)	Note: VIP will have lunch at Classroom 210 (Invited Only)	
		Moderator: Dr. Shu-Sen Chang
	Speaker 3: Dr. Masamine Jimba	Director, Institute of Health Behaviors and
13:30-14:05	Former President, APACPH	Community Sciences, College of Public
(35 mins)	Topic 3: Using Population Health Science to	Health, National Taiwan University
	Tackle NCDs in Asia	台大健康行為與社區科學研究所
		張書森所長
14:05-14:10	Q&A	
(5 mins)		
	Speaker 4: Dr. Chih-Cheng Hsu	
14:10-14:45 (35 mins)	Deputy Director, Institute of Population Health	Moderator: Dr. Betty Ya-Wen Chiu
	Sciences, National Health Research Institutes	Vice-President 1 & Taiwan Regional
	(NHRI), Taiwan	Director, APACPH
	Topic 4: Tackle the NCD Burden by Precision	亞太公衛學術聯盟第一副理事長暨
	Healthcare in Taiwan (TBC)	台灣區域主席邱亞文教授
	國衛院群健所許志成副所長	
14:45-14:50		
(5 mins)	Q&A	
14:50-15:00	Closing Remarks	
(10 mins)		